Turism

Inom affärsområdet arbetar bolaget med marknadsföring av Katrineholm som besöksmål, försäljning av turistiska produkter samt turismutveckling.

Bolaget utför turismverksamhet på uppdrag av Katrineholm kommun. I uppdraget ingår en åretruntöppet turistinformation med souvenirshop. Uppdraget innehåller även koordination av besöksnäringen, researrangörs- och mediabearbetning, medverkande i lokala och regionala turismnätverk, marknadsföring av offentliga besöksmål samt icke-kommersiella besöksmål samt marknadsföring av kulturupplevelser, sportevenemang och fritidsaktiviteter. Marknadsföringen genomförs i enlighet med upplevelseprofilen Sveriges Lustgård.

Utöver det kommunala uppdraget arbetar bolaget med paketering av turistiska produkter samt marknadsföring och försäljning av dessa. Bolaget arbetar mot privat- och fritidsresemarknaden samt konferensmarknaden.

Bolaget arbetar dessutom med intern och extern kommunikation, vilket handlar om information till ägare/medlemmar via media, webb och trycksaker.

Besök Katrineholms officiella besökswebb

Katrineholms Turistinformation

Katrineholms Turistinformation ligger i stationshuset med anor från 1860-talet. Vi finns för att ge bra turistinformation, förmedla boenden och aktiviteter samt tipsa om evenemang och upplevelser som passar just dig. I Turistinformationen kan du även köpa souvenirer och hantverk från lokala företag. Dessutom så säljer vi fiskekort, biljetter till diverse evenemang och erbjuder gratis p-skivor.

Öppettider:
Måndag – fredag 11.00-15.00

Telefonnummer:
0150-44 41 40

Mailadress:
turism@katrineholm.se